Köpa Hemsida – Hur mycket kostar det?

Köpa Hemsida - Pris - Vad kostar det

Önskar du köpa hemsida – en helt ny webbplats åt ditt företag där du kan visa upp dina tjänster för befintliga och nya kunder? Kanske önskar du fräscha upp och modernisera en hemsida du redan har, och få responsiv design som fungerar i alla skärmstorlekar – från mobiltelefoner till datorer.

Vad du än behöver inom design och utveckling i hemsidor och webbutiker – kan du kontakta mig – för att få prisuppgifter och information om vägar du kan ta för bästa lösningen för dig.

Hur mycket kostar det att köpa en hemsida?

Vad det kostar för att köpa en hemsida beror på oftast på vad du önskar få gjort och hur många arbetstimmar det arbetet tar. Man kan exempelvis välja att köra på det mesta man önskar direkt, eller att göra grund/delar först och sen lägga till fler saker efterhand om man har en lägre budget. Läs gärna mina exempel på vad en hemsida kan kosta.

Exempel på vad som kan påverka priset när du ska köpa hemsida

 • Skräddarsydd design eller färdig stilmall
  En helt unik design som är skräddarsydd till din verksamhets webbplats tar längre tid att skapa och kostar därav mer, men kan vara väl värt de pengarna. Även antalet skräddasydda sidor påverkar priset (om man exempelvis har skräddarsydd startsida och undersida, men låter resterande undersidor följa samma mönster så blir det billigare än att ha unik design på flera olika undersidor – kan dock vara värt att skräddarsydda fler än en). Är det dock så att du är i starten och har väldigt låg budget kan det vara en idé att köra på en färdig stilmall eller ett mellanting där designtimmar hålls ytterst begränsande och själva designen är väldigt simpel.
 • Speciella funktioner & automationer
  Vissa funktioner finns färdigbyggda, exempelvis plugin vid användning av WordPress, som man kan använda – där vissa är gratis och andra kostar en årsavgift på några hundra kronor. Att koda upp funktioner tar tid och kostar därför, men vissa funktioner måste inte kosta enorma summor – det beror helt på vad det är för något du önskar och hur plattformen fungerar (exempelvis går vissa saker snabbare att koda upp i WordPress och andra saker går smidigare att koda upp i Laravel). Det enklaste för dig att få en bra bild på vad det kan kosta är att fråga din utvecklare om uppskattning om tid och pris för något du önskar.
 • Foton från bildbanker eller via fotograf
  Att ha foton & grafik på din webbplats är viktigt. Hur dessa fotona ser ut kan göra stor skillnad på hur dina besökare ser din hemsida. Det är exempelvis viktigt att de är av hög kvalitet (ej suddiga), att de placeras ut på passande sätt och att det är relaterat till den informationen din sida har.

  Där finns många bra bildbanker där det är relativt enkelt att hitta passande grafik & foton via. Vissa kostar att använda, men där finns flertal bra där du kan hitta helt gratis bilder till din hemsida.

  Du kan även anlita en fotograf (eller ta bilder själv med en bra kamera) för att få mer personliga bilder – exempelvis bra om du har en salong eller restaurang att ta foton på miljön i lokalerna, osv.
 • Logotyp & grafisk profil
  Om du har budget till det är det väl värt att köpa en skräddarsydd logotyp och grafisk profil. Där finns olika prisklasser för det och genomförs vanligtvis av en s.k. grafisk designer. Jag som är ui-designer och webbutvecklare kan däremot skapa en mer simpel logotyp åt dig om du skulle önska det. Men det är rekommenderat att ha ett välarbetat koncept för logotyp om budget finns tillgänglig för detta.
 • Textinnehållet
  Om du tänkt skriva allt själv är det ju gratis, men behöver du lite hjälp är det en kostnad att också att ta i beräkning. Vissa väljer att låta en copywriter skriva alla text och andra väljer att skriva själva men ha en språkkonsult korrekturläsa texten åt dem.

  Samma gäller om du tänkt lägga in texterna själv via adminpanelen eller om du önskar låta någon annan göra det åt dig.
 • Vilket webbhotell du väljer
  Jag rekommenderar Oderland (affiliate-länk) – de har en snabb och trevlig kundtjänst, bra pris från 185 kr/mån för väldigt bra tjänster. Där får du även tillgång till gratis SSL (https – via Lets encrypt), obegränsat antal e-postkonton med ditt domännamn, m.m.

  Ditt domännamn (exempelvis hemsidansnamn.se) är också en kostnad som tillkommer per år, men är en låg kostnad som, i skrivande stund, går på omkring 169 kr/år för .se adress. Se aktuella domänpriser här.
 • Antalet produkter om du har webbutik
  Om du har, eller har tänkt ordna en webbutik, kan antalet produkter påverka priset. Pris tillkommer då om du önskar att webbutvecklaren eller någon annan lägger in dessa åt dig. Om du gör det själv kostar det såklart inte extra, men om du har väldigt många produkter rekommenderar jag att köra detta via import. Detta kan du prova göra själv eller kontakta mig så kan jag hjälpa dig. Läs mer om produktimport i WooCommerce här.
 • Underhåll av webbplatsen
  Om du exempelvis har WordPress kan det vara bra att upprätta ett underhållsavtal med din webbutvecklare, för att få WordPress och tillägg uppdaterade regelbundet – för att bl.a. hålla uppe säkerheten för din webbplats. Jag erbjuder mina webbkunder sådan möjlighet där man kan välja mellan att få detta gjort per månad, kvartal eller halvår.

  Du är välkommen att kontakta mig om du undrar något – så kan jag ge dig prisförslag om du önskar det.