Hemsida – Nå dina kunder online

Hemsida - nå kunder online

En webbplats (s.k. hemsida) är en viktig möjlighet för ditt företag att synas online.

Vanligaste sortens hemsida som jag skapar åt kunder är en informativ sådan med grundlig SEO. Där det brukar finnas den mest efterfrågade informationen om företaget och dess tjänster, samt kontakt-uppgifter och ett kontaktformulär där besökarna kan nå företaget på ett enkelt sätt.

Finns även utrymme för funktioner och annat som underlättar för dig i ditt arbete. Exempel på sådana funktioner kan vara bokningsmöjligheter, kö-system, osv.

Många gånger ordnas hemsidorna i CMS-verktyg som gör det enkelt för dig att uppdatera innehållet själv om du skulle vilja detta. Om du önskar hjälp med att uppdatera innehållet finns jag även för detta. Jag arbetar mestadels som WordPress utvecklare.

En välgjord hemsida / webbplats kan utökas efter hand som man känner att man behöver mer funktioner. Det kan exempelvis vara så att du önskar utöka din webbplats med e-handel där du kan sälja produkter.

Vad kostar en hemsida?

Vill du köpa en hemsida eller webbutik är det bästa att be om en fri offert för att få ett kostnadsförslag. Priset varierar beroende på vad man önskar få genomfört och hur många timmar det arbetet beräknas ta. För att ge exempel mellan tummen och pekfingret så kan det kosta omkring 10 000 – 15 000 kr för en enkel webbplats / webbutik i WordPress med generisk icke unik färdigmall (utan anpassningar), omkring 25 000 – 40 000 kr för en webbplats med en skräddarsydd design (x antal designtimmar + uppkodning), omkring 35 000 – 60 000 kr och uppåt för en webbutik med skräddarsydd design (x antal designtimmar + uppkodning). Därtill tillkommer extra för speciella funktioner, integrationer och annat. Priser för mer avancerade funktioner kan gå på 50 000 kr +, allt beroende på hur hur mycket arbete uppdraget innefattar så att säga. Priserna som anges är exkl. moms.

För att du ska få ett exakt fast pris kan du kontakta mig med så mycket information du kan om vad du önskar få gjort, så återkommer jag med en fri offert till dig.

Jag behöver hjälp med en funktion eller ändra utseendet, vad kostar det?

Om du redan har en webbplats eller e-butik och önskar förbättra eller utöka med något i funktionsväg eller ändra något på utseendet av din sida. Exempelvis: automatiseringar, API-integrationer, kontaktformulär, flytta något utseendemässig, förenkla en checkout, ordna bildspel & sliders, med mera – jag kan lösa mycket åt dig så du är välkommen att kontakta mig om dina önskemål så kan jag ge dig ett kostnadsförslag för just det du efterfrågar. Priset varierar mycket beroende på antalet timmar jag beräknat önskemålet tar.

Skapa hemsida, webbsida eller webbplats?

Det är vanligt att alla tre ord används i syftning på en webbplats med flera enstaka sidor. Men vilket är korrekt – vad är en webbsida och vad är en hemsida? Webbsida är den enstaka sidan på en webbplats, en webbplats är hela samlingen av undersidorna på ett domän (det korrekta ordvalet) och hemsida kan betyda båda (också okej att använda sig utav vid syftning till en hel webbplats).