Importera produkter i WordPress WooCommerce

Har man många produkter att lägga in i sin WooCommerce-butik kan det underlätta att istället importera produkterna i WordPress.

Importera produkter

Det grundläggande sättet är att använda sig av en CSV-fil som du sedan laddar in i WooCommerce egna importfunktion som du finner i adminpanelen under ”Produkter” > ”Importera”.

Importera produkter i WordPress WooCommerce

Först behöver du en CSV-fil med din data/information om produkterna du vill importera. Du kan använda WooCommerce egna csv-mall som du laddar ner här – om du vill vara trygg i att ladda ner den själv finner du länken i WooCommerce guide på engelska om att importera produkter här.

Exportera produkter

Ett annat sätt att skapa en CSV-mall som passar dig är att först skapa en produkt manuellt i din butik med de valen som du tänkt använda och sedan exportera dessa.

Gå till ”Alla produkter” i admin-panelen, tryck sedan ”Exportera”.

Exportera produkter

På sidan som kommer upp trycker du sen ”generera csv” och sparar den filen som laddas ner.

Öppna sedan csv-filen på din dator – du får nu upp liknande, där behöver du vanligtvis inte ändra något. Du ska kunna se att alla har kolumner i fältens förhandsgranskning

Öppna export-filen från WooCommerce

Nu kan du fylla i produkterna du tänkt importera.

Det är den enkla delen – att göra själva import/export-delen. Den kanske svåra delen är att skriva in data i rätt kolumner och i rätt format, osv. Men då är det bara att justera i filen och sedan försöka igen. Något som däremot kan vara lite för klurigt, för den som inte är insatt, är att lägga in produkter som har olika varianter då dessa kräver sammankoppling med olika rader i csv-filen.

Hur man öppnar csv-filen

Försöker du öppna den i Excel kanske du märkt att detta ej går som tänkt. Testa istället Google Drive / Docs, OpenOffice spreadsheet eller LibreOffice calc – alla är gratis.

Flytta produkter från en webbplats till en annan?

Ska du flytta produkter från en sida till en annan kan du ta ”exportera” enligt ovan på sidan du vill ta produkterna från och sen ”importera” på din sida som du vill ha in produkterna på.

Jag kan hjälpa dig med all slags export/import av produkter. Hör av dig till mig med information och antal så kan jag ge dig en offert med prisförslag.