Importera produkter i WordPress WooCommerce

Har man många produkter att lägga in i sin WooCommerce-butik kan det underlätta att istället importera produkterna i WordPress.

Det grundläggande sättet är att använda sig av en CSV-fil som du sedan laddar in i WooCommerce egna importfunktion som du finner i adminpanelen under ”Produkter” > ”Importera”.

Importera produkter i WordPress WooCommerce

Först behöver du en CSV-fil med din data/information om produkterna du vill importera. Du kan använda WooCommerce egna csv-mall som du laddar ner här – om du vill vara trygg i att ladda ner den själv finner du länken i WooCommerce guide på engelska om att importera produkter här.

Ett annat sätt att skapa en CSV-mall som passar dig är att först skapa en produkt manuellt i din butik med de valen som du tänkt använda och sedan ”exportera” via knappen som är bredvid ”importera”. Öppna den csv-filen och fyll i produkterna du tänkt importera. Sen är det bara att använda den nya när du importerar.

Enkelt eller hur? Det är inte mycket svårare än så egentligen, men det kan bli knepigt ibland ändå om något är angett i fel format, osv. Men då är det bara att justera i filen och sedan försöka igen.

Flytta produkter från en webbplats till en annan?

Ska du flytta produkter från en sida till en annan kan du ta ”exportera” enligt ovan på sidan du vill ta produkterna från och sen ”importera” på din sida som du vill ha in produkterna på.

Har du däremot speciella fält utöver ordinarie WooCommerce-fält? Då behöver du troligtvis använda speciella export/import-plugin.

Jag kan hjälpa dig med all slags export/import av produkter. Hör av dig till mig med information och antal så kan jag ge dig en offert med prisförslag.