Behöver du integrera Swish i WordPress WooCommerce? I detta inlägg får du svar på hur du får tag på Swish WordPress plugin som du kan installera i din WordPress-butik för att kunna ta betalt med Swish.
Vad kostar Swish för företag?
Swish finns i två upplägg för företag: Swish Företag och Swish Handel. Beroende på det, och även på vilken bank du har ditt företag hos, skiljer det sig åt i både månadskostnad och inbetalningskostnad. Priserna finner du hos din bank – exempelvis Swedbank, SEB. Du hittar hur du skaffar Swish till företag via just din bank här.
Swish Företag vs. Swish Handel
Beroende på ditt behov och dina förutsättningar kan det skilja sig åt kring vilken Swish-lösning som är passande för dig. Dessa två lösningar skiljer sig i avgifter (se ovan punkt), själva pluginen kostar olika (ett är gratis och ett kostar), funktionerna är också olika. I båda varianter får du möjlighet att visa upp Swish QR-kod i din kassa.
Swish Företag
Swish företag är basutbudet kan man säga, där du kan erbjuda din kund att betala med Swish och sedan får du manuellt kontrollera denna och ändra status på tillhörande order från ”pausad” till ”behandlas”. Detta är en manuell lösning, vilket kan vara ok till en början men skapar merarbete för dig som är butiksägare.
Hur du hanterar ordrar där kunden valt att betala med Swish (manuell version)
Ibland är det så med denna metoden att kunden ångrar sitt köp efter att de tryckt på att beställa, och då uteblir betalningen. Detta är inget problem i sig, men det blir lite klurigt om du har lagerhantering av dina produkter – vilket de flesta butiksägarna har. Problemet som uppstår är att när kunden beställer så tas antalen från lagersaldot, men när ordern inte skickas så går inte lagersaldot tillbaka och blir då felaktigt. Lösning på detta är att du exempelvis installerar WooCommerce Auto Restore Stock för att automatiskt återställa lagersaldo vid status Avbruten, och då efter en viss tid som en Swish-order ej betalas väljer att ändra status till Avbruten.
Swish Handel
Denna metoden är den som sparar butiksägaren mest tid, speciellt vid många orders, då den automatiserar betalningsflödet – så när en kund betalar med Swish så aktiveras ordern direkt utan att du manuellt behöver kontrollera och ändra status. Du har här även möjlighet att göra returbetalningar.
Swish plugin för WordPress
Där finns olika leverantörer som erbjuder plugin för att kunna använda Swish i din WooCommerce-butik. Här är några exempel:
- Vissa betalningsmetoder som erbjuder en helhetslösning för Checkout kan inkludera Swish-metod, så har du en sådan är det en idé att se där först ifall den täcker dina behov. Exempelvis Klarna Checkout, Billmate Checkout.
- BjörnTech via pluginet Woo Swish e-commerce
Swish för handel – BjörnTech har just nu att du får upp till 50 transaktioner gratis via deras plugin per månad (gäller själva kopplingen och ej Swish separata och egna kostnad). Behöver du fler än det har de paket från 900 kr / år - Redlight –
Swish för handel 960 kr / år och Swish för företag (manuell lösning) 0 kr
Notis angående Redlights Swish-plugin 240731: Denna har inte en så mobilanpassad & snygg lösning i kassan (den till och med klipper av viktig information) – något jag påtalat utan svar (via en kund fick jag svar att de kunde lösa det med en dubbel scrollbar, vilket man såklart inte vill) tills de åtgärdar detta skulle jag välja en annan leverantör).
Behöver du hjälp att installera & konfigurera Swish-plugin till din WooCommerce-butik? Du är välkommen att kontakta mig!