VPS – Virtuell Server

VPS – ”Virtual Private Server” – är ett sätt att få helhetskontroll över din egna servermiljö. Till skillnad från de flesta webbhotell, där du oftast bara får tillgång till en enkel kontrollpanel med ytterst få möjligheter att ändra inställningar, har du i en VPS total kontroll över allt. Detta kräver dock att du eller någon i ditt team har bra kunskaper om att underhålla och hantera en sådan. Till skillnad från ett webbhotell där andra hanterar miljön åt dig, så ansvarar du själv för att allt fungerar i en VPS. Om du saknar denna kunskapen finns där även alternativ hos många webbhotell och VPS-miljöer att välja en ”Dedikerad server”, en sådan är mycket dyrare men då sköter webbhotellet/vps-företaget miljön åt dig.

En vanlig ”Cloud VPS” är däremot relativt billig. Ofta börjar paketen från ca 25 kr/månad för de minsta servrarna. En sådan är även enkel att uppgradera eller ta bort om du skulle vilja starta en ny. Många möjligheter helt enkelt.

VPS Rekommendationer

Vultr

Vultr är ett ställe som erbjuder VPS som jag personligen tycker är bra. De erbjuder fyra olika kategorier, varav två är ”Cloud Compute” som är den VPS-delen jag rekommenderar och ”Block Storage” som också kan vara bra att ha om man kör sina assets eller annat på separat miljö.

VPS Server - Vultr

Kampanj: Just nu får du $100 att spendera första månaden på Vultr när du går via min länk. Detta är en värvningslänk, och jag får då samtidigt $25 av Vultr till mitt VPS-konto (jag använder denna tjänsten själv) och om du hellre vill gå utanför min länk finner du deras sida på Vultr.com

Detta inlägg uppdaterades senast 2020-05-14, jag kan ej säkerställa att infon ovan är 100% vid alla tillfällen men jag försöker hålla den så uppdaterad som jag kan.