Min arbetsprocess

Mina uppdrag kan se olika ut beroende på önskemålen av kunden och upplägg, men här kan du se ett exempel på hur det kan se ut när du anlitar mig som konsult/frilansare.

1 – Genomgång, offert & avtal

Första steget är vanligast att du som kund kontaktar mig med information kring vad du behöver hjälp med och eventuellt vad din budget för uppdraget är. Här kan jag dels se om jag behöver fråga lite mer, om budget är möjlig att hålla sig inom eller ej när jag har räknat på vad önskemålen tar i tid att uppnå. Om allt är i sin ordning återkommer jag med en offert med prisförslag till dig, samt upplägg kring hur uppdraget kommer se ut (uppdelning av moment, delbetalning, eventuella tidsramar, detaljer kring vad uppdraget inkluderar, osv) – alternativt återkommer jag med förslag om att skala bort vissa delar om initiala budgeten är lägre än arbetet kräver, osv. Jag arbetar både för startups och etablerade företag, så för de som är i starten kan just det kring budget vara till stor hjälp i navigeringen.

Vanligtvis är det tydligt via e-post i planeringen kring vad som önskas och ska göras, men i de fall som man önskar förklara sina önskemål även via ett telefonsamtal går detta bra.

Jag arbetar både mot fast pris (där är den initiala planeringen mer genomgående för att jag ska kunna ge detta i en offert som ovan) och mot löpande timpris (vilket är en möjlighet som befintlig webbkund hos mig).

När du godkänt en offert av mig kommer jag skicka över ett digitalt avtal till dig. När det sedan är påskrivet av oss både kommer första fakturan att skickas ut till dig (i större uppdrag så som att få skapat en webbplats brukar uppdraget delas upp i moment, där det totala priset för uppdraget delbetalas för bådas säkerhet). När fakturan är betald kommer första momentet enligt avtalet att genomföras av mig.

2 – Uppdraget

Vad som görs i detta skede beror på vad uppdraget inkluderar. Men om vi som exempel säger att uppdraget är att designa och skapa en webbplats kommer det första som görs här vara att jag skapar designskisser åt dig på hur sidan ska se ut. När du är nöjd och har godkänt dessa kommer nästa moment att börja – där jag kodar upp designen till en fullt fungerande webbplats. När det sedan är gjort och du ser att allt är som det ska kommer nästa moment – där jag flyttar den nya webbplatsen till din live-miljö (exempelvis webbhotell) och kommer då synas på ditt domännamn.

3 – Efter uppdraget

Efter att allt är färdigt enligt avtalet så brukar jag skicka över pdf-guide om jag ex. har skapat någon speciell funktion eller speciellt ACF-/Gutenberg-block – så att du har förklaring på hur du kan använda denna.

Du får här också information om att du kan höra av dig till mig vid frågor eller framtida önskemål om fler saker du vill få gjort (då vanligen mot timpris där jag ger en tidsuppskattning), samt kring WordPress-underhåll vid sådant.